T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / KARESİ - Ovacık Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

 

 

        Balıkesir Merkez Ovacık Köyü'nde bulunan okulumuzun binası köy halkı tarafından yapılmış olup , 1946 yılında Ovacık Köyü İlkokulu olarak eğitim öğretime başlamıştır.

       Daha sonraki yıllarda ilkokuldan mezun olan öğrencilerin ortaokula gitme talepleri üzerine köy muhtarlığı , köyümüze yakın olan Tatlıpınar Ortaokulu'na öğrencileri gönderebilmek için iki köy arasında yol açılması isteğiyle Valiliğe başvuruda bulunmuştur.Yapılan girişim ve incelemeler sonunda köy muhtarlık binasının tahsis edilmesi ile 1979 yılında Ortaokul açılmıştır.

       İlkokul binasının tamiratının yapılamamsı üzerine İlkokul,ortaokul ile birlikte 1985 yılının eylül ayına kadar ikili olarak öğretimini sürdürmüştür.

        Devlet tarafından 1984 yılında ilkokul binasının kullanılamaz durumda olduğunun tespiti üzerine 3 derslik tip projeye uygun ,ilkokul binasının yapımına başlanmış  ve 1985 yılının eylül ayında ilkokul yeni binasına taşınmıştır.       

        Köy muhtarlığı tarafından eski ilkokul binası tamir ettirilmiş , 1985 yılının ekim ayında eski ilkokul binasında  eğitim öğretime başlanmıştır.

        Bu iki binada eğitim öğretim yapan ilkokul ve ortaokul birleştirilerek 1990 yılında ilköğretim okuluna dönüştürülmüştür.

         İlköğretim okulu olarak eğitim ve öğretimi sürdüren okulumuzda ikinci kademenin eğitim gördüğü eski binanın 1991 yılında yıkımına karar verilmesi üzerine bina boşaltılmış ve eski ilkokul binasında ikili öğretime geçilmiştir. 1993 yılında ihtiyaç üzerine yeni okul binası yapımına karar verilmiş ve altı sınıflı yeni binanın yapılmasıyla 1994 yılında normal eğitime başlanmıştır.

         12 yıllık Zorunlu Eğitim Sisteminin 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında başlamasıyla Ovacık Ortaokulu olarak eğitim-öğretim hayatına devam eden okulumuz, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısından itibaren yeni binasında eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.03.2017 - Güncelleme: 06.05.2021 15:28 - Görüntülenme: 712
  Beğen | 8  kişi beğendi